Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skatteverkets kärleks deklaration!



Jag skulle bara avbetala skatteverket
eller bättre sagt delbetala skulden till staten...

Men jag började grubbla istället. ...

Och ändå påstår jag att jag är anarkist mumlade jag
medan jag teckande min skuldbefrielse i min almanacka.

Egentligen borde jag kalla mig en befriad kommunist som är påklädd som en rik fasistisk masochist....

Seså vad skulle samhället säga om detta? viskade jag för mig själv. ...

Nåja....Ska ju debattera med mitt samvete, sa jag medan jag mumsade på min semla...

Jag är ju i och för sig en filantrop... Skatter hjälper ju de fattiga att klara av vardagen plus att jag delbetalar min likkista ifall jag dör fattig och ensam...Och sen ska jag inte glömma mina pensions fonder! Staten är ju så snäll de sparar pengar för mina sista år. ...

I mina gyllene år ska jag producera så mycket jag kan för kapitalet och förmodligen bränna ut mig.

Men ack, snälla försäkringskassan ska ta mig under sina vingar... Och sen socialtjänsten ska försäkra faktumet att jag aldrig ska behöva leva under existensminimum! Nej! Jag ska klara mig alltid med nöd och näppe till den sista dag i varje månad! Vad mer kan man begära?

Tillfället kräver ett högaktat hurra! Hurra för staten! Hurra för skateverket!Hurra för socialismen! Den lyckligt skattade eller beskattade kapitalismen! mumlar jag

Jag får betalt om 10 dagar! utbrister jag.

Underbart!Helt underbart! För åtmistone 24 timmar ska jag kalla mig själv rik som fan! 9.242 kr på min bankkonto!!! efter skatten såklart!!






Övriga genrer av Night Soul Woman
Läst 580 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-12 20:45



Bookmark and Share


  aol
säger som steve den lille får ta stryk
2007-07-18

  Bengt VIP
Ja de tror nog att riktig kärlek måste göra ont... men ha ha dom älskar mig 5 gånger mer så de så!
2006-10-31

  Rune Thorsell
Hej Night Soul Woman!

De enorma mängder sten som skulle vräkas men aldrig vräktes över Estonia-vraket kostade 259 millar. Det motsvarar vad 29 personer i mitt löneläge betalar i skatt under sina livstider.

Enligt Mona Sahlin är det "häftigt" eller om det rent av var "sexigt" att betala skatt.

Så nu skall Du vara "häftig" och "sexig" snäll flicka och betala skatt. Vår nye finansminister heter Borg. Tänk på Björn Borg - djävlar vilka servar och vilken backhand!

Tusen och en jättekram från tillgivne vännen Rune.
2006-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman