Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Namnlös

 

 

Det är magra tider

när döden aldrig bor längre bort

än bakom närmsta hörn.

 

Vattnet i rännstenen

har för länge sedan trotsat sina bräddar

och sveper med sig allt i sin väg.

 

Tomma kostymer vandrar

förbi dig och du mumlar

in i linsen:

 

"Det är inte för att föreviga

som jag fotograferar,

det är för att sudda ut."

 

Ibland tror du att någon andas inne i dig

men din tro är bräcklig

och det är lagomtid att gå hem.

 

hh...              hh...              hh...

som om också du vore en

människa

 

...och du fyller i det saknade ordet

som inte ville fastna i kameran

:

 

 




Fri vers av Mattias Karlsson
Läst 563 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-29 02:17



Bookmark and Share


  MMo
Men Gud! Eller nej, du heter visst Mattias. Den här dikten är kanske det bästa jag läst på poeter alltså! Jag kan inte sätta fingret på det. Det är djupt, det är nytt, det är konkret och ger en påtaglig känsla. MAN!
2006-10-30

  Thurizas
helvete vilken känsla jag fick av din text..hopplöshet på något sätt..?? skumt
berörande..
tack!
2006-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Karlsson

Mina favoriter
Rasputin
Magnum Opus II
pokal