Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hopplöshet

Svarta morgon.

Ett ögonblicks förvirring,
likt nyfödd igen
orienteras
registreras omvärlden.

Sedan verklighetens lyftkran
som släpper dagens betongblock
på mitt bröst.
Betong som flyter ut
över kroppen
lägger börda
lägger tyngd.

Svarta timmar väntar
tills nästa natt.
Sedan en stunds ro
tills nästa gryning,
nästa födelse.

Tanken
gör betongen än tyngre.
- ändå är dagen
bara tio sekunder gammal.




Fri vers av Lee 2
Läst 266 gånger
Publicerad 2006-10-30 14:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lee 2