Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En replik på Alberts dikt \"Hon är himmelsblå\", typ hur den skulle kunna låta om den var en visa istället....


Den blå

Han försöker sluta tänka
På den mjuka himmelsblå
Han försöker sluta längta
Hon blir aldrig min ändå!
Men det går inte att glömma
Hon finns hela tiden där
Han kan inte sluta drömma
För han är så himla kär

/: Blå blå blå blå
Åh åh åh åh
Blå blå blå
Åh åh åh :/

Det är nånting där i trängseln
Är det kanske hennes lukt?
Det är nånting på affären
Där han brukar köpa frukt
Och han låter handen smeka
aprikos och bigarå,
svenska äpplen röda, bleka,
men han tänker på den blå.

/: Blå blå blå blå
Åh åh åh åh
Blå blå blå
Åh åh åh :/

Plötsligt ser han henne tydligt
Där hon hänger på en krok
I affären över gatan
Är han inte riktigt klok?
Nej, han måste köpa tröjan
För den är så himmelskt blå
Lika blå och mjuk som kvinnan
Som han alltid tänker på

/: Blå blå blå blå
Åh åh åh åh
Blå blå blå
Åh åh åh :/




Fri vers av Lena Nilsson
Läst 1144 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-11-01 20:07



Bookmark and Share


  Blåbäret
ja men var kan man lyssna?
helt underbar ju :)
2012-11-14

    Leoni
kul som svar på Alberts sång/dikt. Det svänger om texten och finns mycket humor i den - eller missförstår jag helt???
2006-11-09

  Agnes
mmm... fin. Skulle gärna vilja höra den.

Hälsningar

lilla blå/agnes
2006-11-02

  Albert
wow!!!
tjohoo!
vad vackert!
en melodi på den... sen ska jag ut och turnera!
2006-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Nilsson