Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Satt och blev alldeles hypnotiserad av alla nattfjärilar som satt utspridda på fönstret i natt. Det var rena infernot för att få en egen plats...

Sånt sätter myror i huvudet på en...=) 




Uppväckt av vilseledande ljus

 

 

Så många

 

som söker sej mot ljuset

Ett virrvarr av spröda vingar

slåss de om sin plats

på denna lilla yta där ljuset

strilar ut i natten 

 

Av värmen uppväckta

I förvirring ska dom dö

utan att riktigt nå fram

 

Då kylan obarmhärtigt slår till

och spräcker deras tunna vingar

som vore de av glas

 

och som små fallna änglar

ska dom vaggas ner mot marken

utspridda

som små stjärnor

 

Där ska de återvända

till blommors kretslopp

för att påminna oss om att

 

Allting har sin tid

 

Ett för tidigt uppvaknande

kan kosta mer

än ett par fallna änglar 

 




Fri vers av Howlit
Läst 341 gånger
Publicerad 2006-11-18 18:27



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Filosofiskt utsmyckad poesi...som gör mig lite vemodig.. pirret i magen betyder antagligen att du träffat en känslig punkt...DRÖMPUNKTEN...den som jag älskar när den börjar sava o kvirra där inne!!!
2006-12-06

    ettolrahC
Sådana här kloka ord blir man inte klok på! Gripande läsning.
2006-12-05

  aPorcupine
"och som små fallna änglar

ska dom vaggas ner mot marken

utspridda

som små stjärnor"

Gillar denna :) Väldigt bra!
2006-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Howlit
Howlit