Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja dessa känslor, som ibland kan poppa upp hos folk


Sinnesstämning

Arg!- men vet ej riktigt på vad?

Frustrerad! - men vet inte vilket ben jag skall stå på?

Ledsen! - men kan ej fälla några tårar!

Deprimerad! - men vill ej ge upp! \"ännu\"

Fundersam! - men vart leder det, och vad får jag för svar?

Besviken! - men på vem? eller på vad? på mig själv eller?

Uppgiven! - men varför? för att jag känner mig ensam och

sviken?

Kämpande! - ja, men till vilken nytta?




Vad är det med mig?

Har jag mer att ge?

Har jag mer att ta?

Har jag mer att få?




Eller är jag på väg mot branten, stupet, slutet?.




Gör saker - men finner ingen glädje!

Tager en drinks till - men blir ej fullare!

Tänder en cigg till - men släcker ej suget!

Skriver en dikt till - men hittar ej orden!

Läser en bok - men finner ej ro!

Går och lägger mig - men somnar ej!

Städar - men varför? till vem? det ser ändå likadant ut efter

en timme.

Leker och berömmer - men varför? man är ändå snart

glömd!




Vad är det med mig?

Vad har jag lärt mig av livet?

Känner mig ibland som en blomma utan frön.

Ett träd utan rötter.

Ett hav utan vågor.

En himmel utan stjärnor.

En fluga utan vingar.

En gepard utan sin snabbhet.

Ett lejon utan sin stollthet.

En regnbåge utan sina färger.

En saga utan ett lyckligt slut.



Vad är det med mig?

Om inte dom roligaste minnena kan få mig att le!

Dom hemskaste tankarna att göra mig rädd!

Dom sorgsnaste låtarna att göra mig att göra mig ledsen!

Dom roligaste klaner att göra mig glad!



Vad är det då med mig?

Vad saknar jag? vad fattas jag i detta livet?

Vad är nycklen till allt detta? för att det skall stämma?

Är samhörighet, gemenskap och kärlek nycklen till allt

detta? eller??



Vad är det med mig??




Övriga genrer av Lasseman VIP
Läst 910 gånger
Publicerad 2006-11-29 15:48



Bookmark and Share


  Azerola
Du lyckas verkligen klämma ut varje droppe i varje textrad. Så vackert och innehålsrikt. svaret på frågan - ingenting. Det kan ju inte bli bättre än så här. Du har så mycket hopp, glädje och kärlek att ge att det är värt att läsa dina dikter. Det är alltid en njutning. bokmärkes!
2006-12-03

  Nanno
väldigt bra och strakt skrivet..
visst känner man igen sig i dina starka ord..
alla dessa frågor och funderingar som man har..om allt i livet
Ja antar att du är som alla andra bara mänsklig..
5+
2006-12-01

    Bim
..som svar på din sista fråga;Ingenting särskilt,-du är som de flesta.Hälsn.Bim
2006-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP