Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


igen lite påhittat om folksägner bilden är tecknad / målad av mig själv.


Vombamannen

Det var en period på 1100-talet

som det fanns träd, utanför Sjöbo

nämligen vid Vombsjön som redan då

var tusentals år gamla, men på den tiden

fanns det inga hot eller oroligheter i världen

och dom levde och dansade med älvor på stränderna

och dom kallades för vombträd

dom är idag förstelnade, men man kan 

fortfarande se deras ben ovanför jorden

som är deras rötter idag som fastnat i tiden.

 

Vill du se dessa träd kan du ta dig till 

Skåneland, till den magiska Vombsjön

där hittar du Vombamannen hans systrar

och brödrar, som stelnat i dans stegen

och om du kramar dom och lägger din kind

och öra mot stammen, så kan du höra sången

i deras själ, sången dom dansade med älvorna

till visan om Vombsjön dom sjungit i tusen år.

 

Idag bor det troll under rötterna

som vaktar på älvorna

som i sin tur vårdar noterna

till sången om Vombsjön.

 

Och hur vet jag nu detta

Jo ser ni,  kära vänner

jag har fått noterna av älvorna

som sjunger dom i mitt huvud

varje kväll jag skall sova.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lasseman VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-10-21 00:58



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Så häftigt! Gillar sagan sägnen och den är gott nedtecknad!
2023-12-14

  lodjuret/seglare VIP
Just så är det förstås att måla. Det som gäller är förstås att likt i ord måla upp ett sceneri som fångar läsarens intresse och känsla. Själv har jag inte målat föreställande, bara något som 'ser ut att vara'. Jag tycker om målande beskrivningar som inte är för svåra att tyda, utan kan rymma ledtrådar till upplevelser, fantasier, minnen. Som en kommunikation mellan den vilken håller i penseln och den som tycker sig se något i tavlan.
2023-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP