Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lite egna påhittade folksägner (bilden är min egen målning


Skogaröds käringen

Det var en gång på 1300-talet

som det fanns en enorm jätte

som blev förälskad i Skogaröds käringen.

 

Men hon bedrog honom med ett

bergatroll, så jätten blev ursinnig

och slet ut sitt hjärta ur kroppen

och hann precis att kasta det flera mil

i besvikelse och förargelse innan han

förvandlades till ett berg, och hjärtat

hamnade i Björka med en skräll

som hördes ända till Stens huvud

innan det slutade att slå och bli till en granit .

 

Och besöker du nånsin Björka

så kan du besöka denna sten / Hjärta

och gör du det, så lägg örat mot stenen

för då kan du höra hjärtslag där inne i djupet.

 

Jag vet detta

ty stenen står på mina ägor

och jag somnar till slagen i kvällningen.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lasseman VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-20 00:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP