Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En olycka kommer sällan ensam

Storebror med stukad fot.
Skulle bevisa att det gick att klättra
på undersidan av en betongtrappa.
Upp den hårdaste vägen
- ner den snabbaste.

Mellanbror med blåslagen höft.
Bråttom till musikskolan,
glömde hjälm och framlykta hemma.
Full fart in i en mötande bil
och sen ambulans till akuten.

Lillebror med vattkoppor.
Sticker och kliar överallt.
Får inte klösa.
Och några har hamnat
just där en pojke helst inte vill ha dom.

Bilen på verkstan,
Stora rosthål och knackig motor.
Osäkert hur länge den blir kvar.
\"Får se när vi får tid!\"
Kanske skroten nästa.

Två på kryckor, en med prickar och en med körförbud
- en olycka kommer sällan ensam




Fri vers av Lena Nilsson
Läst 443 gånger
Publicerad 2006-12-01 19:50



Bookmark and Share


  Dionysius
fniss!!!!
2006-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Lena Nilsson