Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några tankar inspirerade av kung Salomo och av livet självt ”framför allt som ska bevaras må du bevara ditt hjärta, ty därifrån utgår livet” Salomo ”De visas hjärtan är i sorgehus och dårarnas i hus där man gläds” Salomo


Hjärtat


I höstmörker
värms hjärtat bättre
än i solvärmd självklarhet

I ensamhet
ser hjärtat klarare
än då vänskap omsluter

I sorgehus
mognar hjärtat mer
än i glättigt folkfyllda rum

I tystnaden
hör hjärtat mer
än i ljuduppfylld närvaro

Med sanningen
trivs hjärtat bättre
än med smickrande klyschor








Fri vers av ÅsaLena
Läst 557 gånger
Publicerad 2006-12-16 22:24



Bookmark and Share


  J. Novkovic
fängslande, sanna ord. lite att fundera över..
2006-12-17

    Sony
5 små verser fyllda av sanna ord!
Mycket bra skrivet. Salomo var en vis man.
2006-12-17

  Söder
Intressanta små visdomsord. Lite att fundera över. Tack.
2006-12-16
  > Nästa text
< Föregående

ÅsaLena
ÅsaLena