Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrevs när första snön föll här i Södertälje. Det var nog 1 november om jag minns rätt, vilken kaos det blev.


Snöflingor

 

Jag undrar om du är vaken,

sitter även du uppe,

och tänker på

den första snön.

 

Jag tittade ut genom fönstret inatt

snöflingorna har börjat hälsa på,

de var inte många

men de räckte för att

påminna mig

om dig.

 

Sitter även du uppe

mitt på natten,

precis som förr och

tänker på mig?

 

Så fort mina ögon betraktade snön

så kunde jag höra din röst

inom mig,

våra minnen utspelades

utanför mitt fönster.

 

Och inatt kommer snön att

lägga sig som aldrig förr.

bara för att du ska minnas

oss.

 




Fri vers av Manal
Läst 427 gånger
Publicerad 2006-12-17 00:56



Bookmark and Share


  ronny Andersson
en fin dikt tycker jag....värmer i vinterkylan *ler*
2006-12-18

  Svante
Jag är vaken, men jag har inget snöande hos mig just nu. Lustigt, jag skrev just själv en vinterdikt som uttryckligen inte handlade om snön, jag har väl börjat acceptera att det inte blir någon vit vinter. Har man varma minnen av någon så kan det räcka med något vackert naturfenomen; som snön eller stjärnorna för att bli påmind om denne.
2006-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Manal
Manal