Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melodi:Slaktgrisar är vi allihopa
Tema: Sozialrealischmuss



Melly Kissmass

Melly Kissmass Melly Kissmass

Tomten vaggar i sin monter
under dalande folieregn
stilla explosioner i rött
ramar in pyttelandsarmeér
tyngda av barnens åtrå
en spräcklig ram o varumärket svek
snöspray och renmani
plastgranar med äkta wunderbaum

Melly Kissmass Melly Kissmass

Nissarna hälsar ifrån tomtefabrik
mellan legomojänger och barnens favorit
till maskinell industrimusik
springer barnen som hjärnkokta lik
i Folkets fabrik nummer tretton
utanför ett rödmålat Shanghai

Melly kissmass Melly kissmass

slingorna flörtar i julebo
glimmer av guld, samaragd och opal
ja, vi tumlar runt i ett omslagshav
Alla ska vi ge när vi vill få
När alla har fått, då är det sags att gå

Melly Kissmass Melly Kissmass

Robosapiens och spidermania
spräcker gossens dröm
om kentaurer i Narnia
blinkande nannies med digital omsorg
o sociofobi
Mammas röst som 16 bitars samplad tröst

Melly kissmass Melly kissmass

Vi glömmer varandra bland drivor av ångest
inpackat i cellofan och rosett
vi räknar paketen, vem som fått flest
medan Egon längtar till nästa nubbe
han tumlar runt med stans fulaste glasvas i hand
landar i systersons bionicleborg med akut hjärtinfarkt

Melly kissmass Melly kissmass

Alla ska vi uppfylla det vi aldrig är
stanna kvar för en stund i en pastisch av Då
känna smaken av bakfylla framför ett juleträd
skära skivor av världen för att fylla en nöd
drömma om det vi aldrig får o dö av allt som återstår




Fri vers av Ulf Popeno
Läst 327 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-17 15:58



Bookmark and Share


  Sofiapoema
Woush... Ja... men detta var ju optimistiskt ;) Haha. Men jäkligt bra skrivet vare iaf.
2008-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Popeno
Ulf Popeno