Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

papper och hår

 

 

 

Denna, den vidrigaste lilla pennan

vill inte skriva någonting bra

på detta billiga lilla papper.

 

Sliter sitt hår.

Poeten sliter sitt hår.

Detta vidriga lilla hår

faller över den bångstyriga texten

som, som...

hår över en misslyckad dikt

som, som...

svarta streck på någonting vitt.

 

Tittar man noga kan man uttyda

de kinesiska tecknen för:

 

papper

och

hår

 

så som de såg ut

innan de stiliserades.

 

 




Fri vers av Mattias Karlsson
Läst 431 gånger
Publicerad 2007-01-07 00:56



Bookmark and Share


    wilja
jo, det kan komma något bra ur hårslitande också. diggar (som vanligt).
inledningen är omöjlig att inte le åt.
men.. om det är verkligen, verkligen tungt - vila dig!
2007-01-07

  Nettan
Mattias, du har din egen syn på skrivkramp du och lyckas dessutom vända det till något bra ;)...kanske något att anamma själv innan jag börjar slita mitt hår. Jag vill inte verka för fördomsfull men är det kanske därför poeter gärna förknippas med basker?
2007-01-07

  Lillali
Ja du så känner jag det oxå ibland.
Gillar slutet
*ler*
2007-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Karlsson

Mina favoriter
Rasputin
Magnum Opus II
pokal