Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tid

Så när jag nu lägger huvudet på sned
kring en observation av en namnlös stund
se det som ett experiment
över lust och lättja inför nästa

 

De flesta är i trots
men inget förhindrar en fråga
jag kan alltid svara
med en motfråga
eller inte alls

 

Skärvor skvallrar
klirrar längs stegen
formar ständigt ny historia
ett ändlöst blad
förlorat ur syngrepp och omfattning
långt långt innan
jag velat glömma dess början

 

Jag önskar det upprepade orepat
det unika oändligt repetitivt
stenlagda bokstäver
flyktigt fjärmat
för kommande minne

 

Tänk över världen
när minnen härskar
vänta inte förgäves
på efterkommande
Svaghet är utblottat
auktionerat

 

Böj så ditt synfält
skänk din tid
till observation av en namnlös
stund




Fri vers av Ulf Popeno
Läst 423 gånger
Publicerad 2007-01-07 21:52



Bookmark and Share


  Lola
Mr Pop!
You´re back!
...och med en riktig dikt också, med innehåll som tilltalar mig. Jag har bråttom som fasen och kommer att återkomma för djupare läsning.
Lovely.
2007-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Popeno
Ulf Popeno