Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när havet försvann med tidvattnet och aldrig kom tillbaka


en himlalöpande
gudasax

någon klippte av trädens alla
grentoppar

all växtkraft rann ner
till rötterna och där
trampar träden jord

kommer aldrig upp till ytan
där horisonten bryter luft

och om jag fick välja oss igen skulle jag bosätta oss på en ö
för där växer människor vildare och friare av varandra


i sällskap av vintern
strandar aldrig havet


och hemlös är också jag











Fri vers av frostyran
Läst 273 gånger
Publicerad 2007-01-30 21:58



Bookmark and Share


  Agnes
Håller med nedanstående att rubriken är makalös fin! Men ännu bättre är:
och om jag fick välja oss igen skulle jag bosätta oss på en ö
för där växer människor vildare och friare av varandra


Där skulle jag vilja bo!
2007-02-05

  Mikael Lövkvist
En mycket vacker, och sorglig, dikt.
Titeln är makalöst fin, också.
2007-01-30
  > Nästa text
< Föregående

frostyran
frostyran