Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när regnet inte kan tala



Det ligger en duven spegel
över andlöst hav i år
ett klanglöst stilla jämmer
gör varje gryning svår

Då himlens spruckna sömmar
tycks saknas helt ändå
förloras unga drömmar
och rymden färgas grå

Trots molnens ömma vandring
slår tungfälld blånad ut
välkommen är den lindring
när dagen tagit slut

Så förstår jag då äntligen
att klagan ej är vår
att någon annan gråter

sommaren sörjer i år




Fri vers av frostyran
Läst 544 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-17 00:26



Bookmark and Share


  Carlita
vilka fina tankar du för fram här. det är klart det är så, det är sommaren som sörjer att den inte kunde komma, mer än vi sörjer dess frånvaro! dina rim bär, känslan bär.. du övertygar! första stycket äger mark

Det ligger en duven spegel
över andlöst hav i år

brrr... kallt, mitt i all den värme du alstrar med dina magiska ord
2007-08-17

  Mikael Lövkvist
Wow. Vilken välarbetad och helgjuten dikt, som flyter på med härlig rytm, och ett tema som känns både djupt personligt och allmängiltigt. Vackert, poetissan!
2007-08-17
  > Nästa text
< Föregående

frostyran
frostyran