Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grundliga äro livets vägar

 

Det är bara vi, när det smärtar och när vi inte förstår, som gör dom outgrundliga.



Tunn och uttänjd
Genomskinlig
Utan ord
och glans i blick

Stram hud
över svullna kinder
visar hon sej
i sorgligt skick

Passerande
dom sänker blicken
så rädda för
vad dom kan se


Hon utmanar
varje rädsla
får ateisterna
att börja be

Själen inlåst
i ett virrvarr
Hittar inte
hem igen

Kroppens boning
faller sönder
Splittrar ljuset
Speglar dem

Tänka sej
att naken möta
Ångest
och vår dödlighet

Bara i att
lyfta blicken
fångar ögat
evighet

Tunn och uttänjd
Genomskinlig
Andas långsamt
men ändå...

Hennes väg
och hennes mening
Ska vi ändå
ej förstå




Fri vers av Howlit
Läst 255 gånger
Publicerad 2007-01-31 08:38



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Snyggt som f-n...om jag får uttrycka mig så...du tar upp vår smärta och vår ensamhet ...hur vi blottar oss för den nästa...räcker ut en hand och ber om tillit...
2007-02-04

  ÅsaLena
Bara ääälskar ditt sätt att skriva. Djupt och värt att bära med sig länge...
2007-02-01

  Agnes
Som en tunn fosterhinna på gränsen att brista - så känns dina ord. Oerhört starkt och oskyddat, nästan att man värjer sig för den uppenbara sanningen. Kanonbra!!!
2007-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Howlit
Howlit