Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångest

 

Som råttors gnagande på elkablar 

har ångesten ätit upp det sista skyddslagren 

Blottade ligger nu alla själens kablar 

utsatta för nyckfull kortslutning 

 

Med handen hårdare tryckt mot bröstet 

i ett försök att hindra hjärtats hårda slag

Med ett huvud kaotiskt av lösryckta tankar

Varthän, varhelst, vem som, vart jag?

 

På högvarv - ändå totalt ineffektiv 

Fladdrar, zappar runt, fiskar ytligt, söker grunt

Så skört är livet, så lättrubbat lugnet

- Andas in, andas ut... Andas jag?




Fri vers av ÅsaLena
Läst 1111 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-02-12 14:35



Bookmark and Share


  Grubbelmia
Du skriver:

"Blottade ligger nu alla själens kablar
utsatta för nyckfull kortslutning"

Bra formulerat... Precis så känns det.

Tack och kram.
/Grubbelmia
2009-07-16

  KeL
Så precis fångat! *applåd*
2007-04-04

  Gunilla Karlsson
Exakt, andas in....andas ut....
2007-04-04

  Howlit
Klockrent...

Andas... andas... andas...
2007-02-17

  rebecca d
ja, precis så känns det...när ångesten f¨tt tag på en. Enda trösten: det kommer ut nåt bra av det...om man just andas o stillar sig o ser v ad det är som framkallar den. Kram
2007-02-13

  Jojo
Klockren beskrivning av detta vidriga tillstånd!
Jag sparar den!!! Tack.
2007-02-12
  > Nästa text
< Föregående

ÅsaLena
ÅsaLena