Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon vill bara känna sej som den viktigaste i din värld...

 

Den blicken

och darret i rösten

som hon höjde ett tonsteg för högt

 

Det var det som avslöjade henne

och hennes sorg

 

I ett enda ouppmärksammat ögonblick

rämnar hennes värld

och hon kan inte se

att hon har någon plats

i hans 

 

Jag såg det komma

och jag är så tacksam att mina armar

lockade in henne till tröst

 

Att hon lät det komma

 

Hon kunde lika gärna vänt sej från

i ren självbevarelsedrift

 

Tack och lov vände hon sej mot

mej

 

och grät

 

över sin tillfälliga förlust

som hon inte kan överskåda

och därför ger den evighetsstämpel

 

men... min älskade... mitt Allt

 

Världen är inte vänd mot dej för evigt 

och din far älskar dej

över allt annat

Vad som än händer

så minns just detta 

 

Vi vuxna försvinner ibland

på ett för kostsamt och dyrt sätt

bort från våra barn

 

Bara genom att

inte fråga och visa intresse

Leda in och bjuda av en dela av sitt bord

 

Det är det lilla som får allt att falla sönder

Som smärtar och lägger sej som en reva i själen

 

Det vackra är dock att även det lilla kan få det att läka

 

och att ingenting någonsin är förgäves. 




Fri vers av Howlit
Läst 336 gånger
Publicerad 2007-02-24 12:29



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
En dikt om barnet...det älskade barnet...griper tag så man nästan får svårt att andas...känslorna är så starka...kärleken är gränslös...enormt bra!
2007-02-26

  Albert
\"Det vackra är dock att även det lilla kan få det att läka\"
du är klok du
du skriver fint, känner fint, tänker fint
2007-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Howlit
Howlit