Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fritt ihopdiktat efter en gammal skröna.


näktergalen som inte kunde sjunga

 

andra näktergalar små

åt honom pekar vinge

de flinar rått, hans önskan är

att strupen fylld av guld han finge

 

där sitter han så sorgsen

mobbad utstött, ja en paria

berövad sången

oförmögen minsta lilla aria

 

han gråter stora floder

tappat har han all sin glöd

djupt ledsen i sin fågelsjäl

han önskar falla ned, helst död

 

han segnar ned till marken

men stelnar till helt tvärt

och känner något underligt

sticks in i liten fågelstjärt

 

han skakar sig, han våndas

nåt sitter fast därinne

han sneglar mellan benen

"där sticker ut en pinne"!

 

han hoppar och han rister

och krystar lite mera

då hör han plötsligt ton så spröd

och strax så hör han flera

 

glad i hågen spelar han

de ljuvligaste toner

ty plötsligt har han kommit på

helt nya sångfasoner

 

nu hörs från lilla fågeln

skratt och lyckligt fnitter

visst gör det lite ont ibland

men bara när han sitter

 

han flyger kring och kvittrar

så glatt, så helt förnöjt

ur rumpan sticker numer ut

en liten "piccoloflöjt"




Övriga genrer av Eline.P
Läst 590 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-02-26 09:25



Bookmark and Share


  Död Mans Hand
Ja, oväntat var ordet!
trodde nästan han vart homofo..gel där ett tag ;D
rolig text, nästan lite gammal god Tage D -stil!

det finns definitivt måndagsex av fåglar som ej kan sjunga,
jag blev väckt av en tupp som inte kunde gala varje morron kl 05.00, på Bali för ett tag sen. Kuckeli kschhhuioaahh, sprack rösten sönder. Men han fortsatte å fortsatte. usch!
2007-08-21

  Lena Renman
Haha :-) *L*
Lena
2007-04-24

  FAE
Haha, jäkligt kul skrivet morsan :) ett stort *LOL* från sonen ;)
2007-03-03

  Bodil Sandberg
Hehehehe....vilken härlig dikt...och äntligen äntligen kunde han!!!
2007-02-28

  Lilla My* VIP
Tänkte på Idoluttagning i rond ett..o sen blev det till en rolig trudelutt med piccoloflöjten!!*Skrattar gott**
2007-02-27

  Tothem
Alla sätt är bra utom de....... den här var kul!! Tack för skratt!
2007-02-27

  KonstigaKatter
Härlig, bedårande dikt! Roligt skapade rimmer, modern berättelse om livets freedom;)
2007-02-26

  Rachel Roth
vilken överaskning i denna,
att sången kunde komma ut
på ett annat sätt....

ger mig olika associationer
tror att den skulle uppskattas
stort hos barn...:))

kul rim!
2007-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Eline.P
Eline.P