Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tycker mest jag rabblat lite men så här blev det, vill tillägna min skrivarvän Anna denna..kram min vän


Drakvingar och Änglavingar

Vi är diktens

och det skrivna ordets

riddare till häst

med rustning av ord..

den starkaste rustning

där pennan är vår lans..

och bokpärmar vår sköld..

pappret är vår flykt..

flykt bortom dom stora

döda poeternas ark

där! där det bevaras

hemligheternas historier

i dom osynliga salarna

bortom tankens horisont

Vi skall ej gå till reträtt, ty

vi skall där strida

för det godas äventyr

sägner och sagor

Väl där, på poesins slagfält..

rinner inget blod, bara fula ord..

som genomborrat och

krossat hjärtan, hjärtan som

varigt kärleksfulla men sköra..

dock förhoppningsfulla på dom

längtandes brygga,

väntandes

i långa rader

på att få komma

över till trygghetens

och själarnas sista viloplats

och när dom där väl har

vilat i tusen år, skall dom lägga

sina bördor i jorden,

och resa sig i sin ståtlighet

och bekläda sig i Ängla vingar

ljusa, ömtåliga, och vackra

kärleks vingar

och på andra sidan bryggan

skall vi samlas för den sista

striden, det sista fälttåget

och den sista uppgörelsen

Död åt alla fula ord..

fram för frihetens mening

i kampen för nyckeln till

det det skrivna ordet

och här rider vi på våra

hästar med pennor som

lansar och rustningar av

bokpärmar, och vi skall

stolta frambära fanan av seger

möt upp! ni kärlekens

budbärare med era ängla

vingar av glas

som står för kärlek och

godhet! möt upp!

möt upp oss

dikternas riddare

ty vi har blivit försedda

med Drakvingar av

segaste läder

som står för trygghet

och styrka

och låtom oss

tillsammans med er

kärlek och vår styrka

slå ut det onda och

gemensamt vinna nycklen

till frihet, och poeters

tankar.

 

 

 

 




Fri vers av Lasseman VIP
Läst 1027 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-03-05 00:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Magnifikt! Saknar ord!
2009-01-02

  aol
jag ställer upp lasseman så bra
2007-06-14

    sunnanvind
Den är hur underbar som helst! Vilka bilder... Spännande!
2007-03-10

  Nanno
Helt magnefik..jag ryser när jag läser denna underbara dikt..du är riktigt duktigt Lasse..älskade stycket: \"Väl där, på poesins slagfält..rinner inget blod, bara fula ord..som genomborrat och
krossat hjärtan, hjärtan som varigt kärleksfulla men sköra..\"..hela dikten är jätte bra..tack för en bra läsning
Kramar
Nanno
2007-03-05

  Azerola
rabblat eller inte tycker det blev otroligt kreativt och modigt skrivit. Du har såå mycket känslor inom dig. Ja det är friheten själv. Alldeles underbart!
2007-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP