Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tillfällighetsdikt


god stiltje

Stiltje-

jag varken producerar
...eller inte

å dagarna i min famn
rör sig lättjefullt
som mjuka katter
lämnar, kommer
kurrar, spinner
blundar förtroligt mot mig

Somligt är välbekant:
-bokhyllans böcker
-de dödas klokord
- familjebilderna på väggen
- natten utanför
- det trasiga teleskopet
- min vanliga verksamma overksamhet

En del annat bär alltid med sig något annorlunda, överraskande, små spår av ljus och närvaro:
- rökelsen från karet
- ikonernas genomlysande blickar
- min nuvarande genomskinlighet
- värmen i bröstet i bönen
(nån slags nåd?)

Det här är en stiltje av det lovsägande, hoppfulla, väntande slaget
lite psalmisk - förunderligt god stiltje
Jag är knappast ensam








Fri vers av Vanja-Kristina Morgell
Läst 382 gånger
Publicerad 2007-03-07 23:36



Bookmark and Share


  Rachel Roth
du förmedlar en stämning
en slags andakt i vardagen
en stillhet, stiltje

ett rum man skulle vilja besöka
2007-03-08

  Per Rydberg
Fint skriven text - mjukt vardagsnära utan att vara vare sig sliskig eller braskande; personlig på ett talande ödmjukt sätt! Jämförelsen mellan katter och dagar har stort stil- och läsvärde, tycker jag! Slutets :
\"allt
-intet
och ingenting
och vi råder tillsammans\"
blir till den höjdpunkt en så stilla dikt både behöver och förtjänar!
mvh
Per
2007-03-08

  Mangal VIP
Tillfälligt skrivande som lättar, rensar och gör rum. Känns som dagar med andningspaus o stilla självbetraktelse. Vackert.
2007-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Vanja-Kristina Morgell
Vanja-Kristina Morgell