Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snabbvisit från Estremadura

 

 

stora riksvägen

korsar inflygningsstråket

eller kanske tvärtom

trötta tröga dansmästare

med enmetersben på släp

stryker våra huvuden

 

vi hukar över ratten

tjusade förskräckta

 

fri väg gives vårscenens

artister och majestäter

om de så måste rispa

biltakens lack

 

sångsvanar vildgäss

följer i kölvattnet

rusiga högljudda sträck

i perfekt V – formation

vårens segertecken

 

Hornborgasjön lockar

hon gläds och öppnar

välkomnande sina stränder

för exotiska långvägagäster

nu blir här skådespel

och rusig kärleksdans

 

 

 




Övriga genrer av Eline.P
Läst 392 gånger
Publicerad 2007-03-16 13:05



Bookmark and Share


    Maria Malm
Det är något speciellt med tranor...vackert skådespel..
2007-03-19

    Bodil Sandberg
du har retat mina sinnen med din härliga dikt...låt skådelspelet börja
2007-03-18

  Gunilla Söderström Hallström
Underbara ord
får mig att längta
efter tranor och vår
2007-03-17

    Louvisa
Vårkänslor, härligt!!!
Målande beskrivningar. Gillar speciellt
...trötta tröga dansmästare
med enmetersben på släp...
2007-03-17

  Nina V A
skådespel och kärleksdans av den mest efterlängtade sorten. Länge har blicken sökt i skyn. Öron försökt pejla in de lockande ropen. Inflygningsstråk så skönt ord i en vintertrött kropp. Härligt att få ta del av din text
2007-03-16

  Tothem
Vilken härlig försmak du ger mig ... ska för första gången besöka Hornborgasjön i år. Ett gäng med glada fruntimmer och fika far upp från Göteborg för att bese detta skådespel och som du så vackert skriver \"vårens segertecken\". Kram
2007-03-16

  Lilla My* VIP
Härligt med tranor som sätter igång vårkänslorna på oss o på sig**
Läskigt att köra tvärs över landningsbanan o svepas av enmetersbenen!
Intressant text!
2007-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Eline.P
Eline.P