Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plötslig verbal självdöd

Vad du än gör, akta dig för klyshor och schabloner.
De är inte farliga, tvärt om är de oerhört beskedliga
och gör inte en fluga förnär, och just därför ska du akta dig.
Det är säkrast att ta lite risker här i livet, det är i tryggheten som faran lurar.
Faran ligger inte i att bli hatad eller missförstådd,
det är när vi börjar upprepa vad andra har sagt som vi svävar i akut livsfara.

Det finns så mycket som vi tycker är farligt.
Cancer är farligt. Det får man av härdsmältor och stekt potatis.
Aids är också farligt och det får man av sprutnålar och bögsex.
Farligast av allt är kanske fetma. Det får man av dålig självkänsla och sega råttor.
Men det är ingen som forskar kring bakgrunden till plötslig verbal självdöd.

Plötslig verbal självdöd drabbar människor i alla åldrar och samhällsklasser.
Exakt vad som orsakar sjukdomen är fortfarande okänt.
Mycket tyder på att den är ärftlig, men miljön tycks också ha stor inverkan.
Sjukdomsförloppet skiljer sig från fall till fall,
men vanliga symptom är tunghäfta, idétorka, fanatsibortfall och initiativlöshet.
Eftersom att det saknas forskning kring bakgrunden till sjukdomen
är behandlingen begränsad till att mildra symptomen.
Behandlingen är kostnadsfri och kan utföras i hemmet.

Till exempel kan man ägna sig åt dagliga lexikala utsvävningar,
fria associationer och välmotiverade utbroderingar.
En annan metod är att motstå kulturella imperativ och sanktioner
och istället främja nyskapande åtgärder och olika sanningssökande program.
Viktigt är att helt undvika destruktiva kompromisser och tama bifall.
Istället rekommenderas retoriska kraftmätningar och individuell åsiktsformulering.
Men viktigast av allt är att akta sig för klyshor och schabloner
för det är när vi börjar upprepa vad andra har sagt som vi svävar i akut livsfara.




Fri vers av asplausibelt
Läst 323 gånger
Publicerad 2007-03-19 19:33



Bookmark and Share


    Mattias Karlsson
Så sant så sant men alltid svårt. Till exempel alla liknelser man använder och har slutat reflektera kring, de är det svårt att göra sig av med.
2007-04-15

  aftermath
vilken härlig manual
2007-03-19

    Charlotte S
Gillar sista stycket. Fungerar som ensamt alster också, tycker jag!
2007-03-19
  > Nästa text
< Föregående

asplausibelt
asplausibelt

Mina favoriter
andas
Uppoffring
jorden röd