Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

visst vet jag att det är nödvändigt men...

 

motor..rr..rr...rr..sågen

går ettrigt fram genom skogen

min älskade trollskog

i skälvande dödsryckning

min själs viloplats genom åren

där jag känner varje sten

varje myrstack längs stigarna

 

rr..rr..rr..rr..

 

småfåglar flyr i skräck

mot nya säkra boplatser

när furor och björkar dånande

slår mot ömtålig oskyddad jord

lingonris blåbärssnår

darrar hukar förfärat

för terrormaskiners pondus

 

jag stänger öron och ögon

blundar med hela min kropp

medan hjärtslagen stormar

i otakt

med gulkäftade kolosser

 

i höst blir här vattensjuk lermark

föryngringsyta kallas det visst

själv känner jag mig bara gammal

och mycket mycket ledsen




Övriga genrer av Eline.P
Läst 333 gånger
Publicerad 2007-03-25 21:16



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Man kan sannerligen förstå din sorg!!!Det som är nödvändigt kan onekligen vara tragiskt!!!
2007-03-27

  Rachel Roth
Den här tycker jag ska publiceras i er lokaltidning...
så starkt talande!! säkert för många
2007-03-26

  Gunilla Söderström Hallström
Det gör ont,
vet hur känns när det man älskar försvinner.
Texten är talande mycket bra
2007-03-26

  Lilla My* VIP
Usch o fy när ens älskade skog skövlas ner!!
Nödvändigt men inte roligt!!
Känslorna svallar i din text!!
Vacker bild!!
2007-03-25

  KonstigaKatter
Ah, det gör ont! Med varje ord visar du varje levande varelse i din skog, sådan omtanke, kännedom som gör dig till skogens ängel... med vingar som gråter, gråter, gråter... Dikten i sig, trots den smärtan, är så vacker!!!
2007-03-25

  Lena K Nilsson VIP
Det här skar i både själ och hjärta! Hoppas att både du och fåglarna finner en ny plats att må bra på...
2007-03-25

    Maria Malm
Åh, jag ser dödsryckningarna framför mig..usch så tråkigt..hoppas du kan hitta en ny trollskog att trivas i.
2007-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Eline.P
Eline.P