Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vemodsvals

När livet bjuder upp till dans
är sorgen den som spelar
men glädjen den som bjuder upp
och liv i vals förmedlar

Och jag vill dansa vemodsvals
med handen vilande på arm
Sväva bort från stelnad trötthet
och tyngande gråt i min barm

Glädjen för med varsam lätthet
Sorg spelar med kärleksfull hand
Båda så helt förenas
och varvas i livsvävens rand

Så jag kastar av mig skorna
som alltid varit för trånga
Låter mig föras och glida fram
genom ljusa dagar – och de långa

När livet bjuder upp till dans
då vet jag att jag finns till
trots värk i kroppens leder
leva helt och nu är vad jag vill

Att det sen är sorg som spelar
stör mig nu mera inte alls
för när jag väl lärt mig stegen
är det en mycket vacker vals









Fri vers av ÅsaLena
Läst 549 gånger
Publicerad 2007-04-17 11:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ÅsaLena
ÅsaLena