Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Makaber

Glömskans dimma
faller ner över mörkrets dal.
I min tveksamhet,
tanklöst ignorerar jag
betänkligheten om jag gjort rätt val.

Det är som i denna tid
en ny tanke faller inpå mig.
Mörker över mörker
och svart glädje i min själ.

Tyngre!
- svärta min själ.
Äldre!
- köp mig.
Mitt val i mörkret.
Äkta mig ej.

Svart blod flyter i mina vener
förpestar mitt hjärta i mitt glädje tjut.
Härligt det äro att ge allt
giv mig ej
- giv mig inget.

Mitt sinne ( tror jag stilla )
jag har.
Men mörkrets komedi
- i sin rätt ironi.
Det är mitt egna sinne som jag sålt.

Död äro jag
- även om hjärtat mitt slår.
Mörk äro jag
- även om ljuset tycks skina.
Stolt äro jag
- även om detta tycks ologiskt.
Glad äro jag
- i ett mörkrets glada hat.
Människans vrede
hat
depressioner
och ångest
bär jag
i mitt hjärta
var dag.




Övriga genrer av fallen
Läst 684 gånger
Publicerad 2007-04-18 12:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

fallen
fallen