Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till min son


Den vackraste ängeln



innan du kom
låg frost över
ängarna
blommorna var döda
marken utan näring

mitt liv var en plikt
och som i krig
var jag en soldat
i påtvingad strid

jag beundrades min kraft
hyllades min tolerans

men inom mig var det
kallt och mörkt

varje ny dag
med sin morgon
var en ny plåga

kampen skulle
leda mig till något vackert

det måste varit med
den vetskapen
som jag byggde
upp skyddsrum

plötsligt svepte värmen
över frostkalla ängar
nedsövda känslor
väcktes till liv

framför mig
stod den vackraste ängeln

tog min hand
och ledde mig
hem




Fri vers av devilsangel
Läst 841 gånger
Publicerad 2007-03-11 14:05



Bookmark and Share


    Cajsa
Dikt som berör, söt son
2007-10-08

  Flickan*i*L*för*Lycka*
En vacker dikt berör mitt hjärta och sedan bilden på din söta lilla ängel, som pricken över i:et! :)
2007-04-20

  OnlyDlonely
Så vacker! :)
2007-04-20

    Maria Malm
Ett annat liv börjar när man får barn, ett tredje när de flyttar hemifrån..Känslan du beskriver är så härligt igenkännande
2007-04-02

  Jan Linderoth
Jaha nu var du där IGEN och rotade i de innersta delarna av mitt hjärta! Att vara hjälte och tapper utan att käna igen sig själv är ganska jobbigt, när man bara anser att man gör allt av självklar kärlek!
2007-03-26

  Marreb
Åh! Vad vackert! Och jättesöt liten en på bilden...
2007-03-25

    JJ VIP
\"var jag en soldat, i påtvingad strid\" vilken talande liknellse! Verkligen snyggt! Jo visst får ens liv en högre mening när det givit ett barn att älska, jag tror dom flesta föräldrar kan ge din förtjänstfulla dikt en applåd! Mvh. JJ.
2007-03-19

  prinscess VIP
o vad vacker dikt du har skrivit
ja kärleken till sitt barn är det vackraste man ge
och skriva om så som du har gjort till din son
2007-03-18

  Havsjungfrun
Jaa..finaste gåvan man kan få i livet...=)
2007-03-18

    Lindizz
Med dessa ord lyckades du beröra verkligen ...så fint..änglen kom till dig...söt är han oxå. *ler
2007-03-17

  "Silver" VIP
Helt underbart berörande.
Ett helt liv förändras.
Tillvaron ses med helt nya ögon.

\"Innan du kom
låg frost
över ängarna\"

\"Plötsligt svepte värmen
över frostkalla ängar\"

Din son är jättefin.
2007-03-16

    sunnanvind
Du är så fenomenalt duktig på att forma ord så jag blir mållös gång efter annan...
Vilken söt liten son du har...Ängel...
2007-03-16
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel