Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till toner av ett mörker

Largo
pas non troppo
I takt med vårt varma utanförskap
skarpt leende mot väggen
ett tankebollplank i monologvitt
visst, det brinner visst

tänksamhet

till toner av ett mörker


Inget är dubbelt, eller ens tillfälligt enahanda
enfald är vårt liv , plats och val
mångfald för omgivningen måhända
Fyrverkeri för de hungriga
i tron att det mättar saknad
jag rättar mig dock till det vi fötts in i


ensamhet

till toner av ett mörker


Ny tid sköljer våra anleten
vårt avtryck flyter bort i transparens
smutsen är vår ständiga signatur
trots nya stunders rening
Du våndas den lort du skapat
vriden av kval, så karg och global


Men jag andas för hand

till toner av ett mörker

 

 




Fri vers av Ulf Popeno
Läst 342 gånger
Publicerad 2007-05-04 13:11



Bookmark and Share


  coffe
skön och vacker diggar den sten hårt tack c
2007-05-14

  Anders P H
Om jag får drista mig till att redogöra för hur min egen läsning tog hand om din text och på några ställen bytte ut och ersatte några ord, så kommer det här:

Du våndas den port du skapat,

att andas i ett nytt land

till toner som stärker.

(Vad betyder \"pas not troppo\"? Jag slog på det i NE och fick fram \"pansartrupper\".... Fick mig ett gott skratt.
Ah, nu hittade jag det.
Men det ska vara non troppo - eller hur?)
2007-05-06

    Lillemor
Läser in kampen
att hävda sig själv,
sin originalitet.
Utanförskap blir
priset för att andas
för hand?
Tänkvärt o fint!
2007-05-04

  KonstigaKatter
Hmm... tänker på globalisering, dess möjligheter och risker. I verkligheten är man ensam när allt börjar rasa. Ensamhet är ibland styrkan - man lär sig \"att andas för hand\" Ja, tolkning tillåten som man säger och ja, instämmer med föregående - den bör läsas, flera gånger.
2007-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Popeno
Ulf Popeno