Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kunskapens labyrint


Egentligen . . . kan jag ingenting.

För att även om kunskapen kommer in
måste jag sammanfatta den för andra.
Utan att tänka vidare.

Även om varje rad väcker en fråga
som måste besvaras, fortsätter jag skriva ändå
och i varje rad finns det en obesvarad fråga
som kräver ett svar från sin läsare.

Kunskapen cirkulerar, frågorna ekar
Fånga en fråga och besvara den.

Ge svaret till din nästa; så att den kan
börja  besvara den nya frågan
som svaret väcker.

- Har hittat labyrintens utgång, nu är det din tur!

~ Säg aldrig att du vet. ¤ ~




Övriga genrer av Night Soul Woman
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-13 19:18



Bookmark and Share


  Wingardium LeviosA
Så är det. Våra frågor och draman ekar i historien och vi byter information med varandra.

Men det mänskliga dramat handlar alltid som samma enkla saker känns det som. Det enda som förändrats är insikt. Vi vet mer idag om hur lite vi vet. Som tur är förstår fler och fler detta och vaknar upp till filosofins grundstomme. Vi vet minutiöst lite.

Reflektiv text igen my dear. Den känns inte negativ. Det får du en applåd för av mig.
2007-05-13

  Jan Linderoth
Har visst sagt det innan, du är en hälsosamt frågande kvinna!
Som delar ut frågor och samlar svar, och inte ens märker när du svarat dina frågor själv. Lysande!
2007-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman