Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när vi märkte att vi gått för långt var vi redan vilse

 

vi tassar runt varann på osäkrat område
över den mark vi själva trampat sönder
med våra ord dessa försåtliga minor
som lämnar vidöppna avgrunder mellan oss

vill bara fly från dessa ångesthål
från inlindade elakheter

serverade på silverfat

som svidande piskrapp i själen

flyger de mellan oss


vi har slagits i vårt verbala familjekrig
uppgivet lägger jag mig nu platt
för att slippa dina taggiga monologer
håller blicken sänkt fri från hullingar

alltför sent att läka såren vi gav oss
ingen återvändo ur elakhet och smärta
till vägs ände slog vi följe och här står vi
med horisonten strax framför våra fötter




Övriga genrer av Eline.P
Läst 460 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-05-16 20:37



Bookmark and Share


  devilsangel
Mycket bra beskrivet av hur ord kan såra, bränna och förstöra..
2007-06-07

  Kent Love
som sagt livet är inte alltid en dans på rosor...
mycket bra text annars...
2007-05-20

  KonstigaKatter
Verkligen bra dikt, vackert framfört krig på hörsel och syn. Man skulle kunna tro att bara det skrivna ordet inte kan tas bort men ord som sårar läker inte, de infekterar relationer. Ord studsar, ord drar andra ord fram... eh... mitt minne vaknar med sina sparade ord.
2007-05-20

  Bodil Sandberg VIP
Enormt bra fångat...det här blir en favorit för den är fantastiskt bra skriven och framförd!!!
2007-05-17

    JJ VIP
Vilken bra dikt du skrivit! Om hur en kamp kan fortsätta så länge att inte dess ursprung finns kvar....bara kampen och allt råare stridsmedel......Gillar hur du ser det lite sansat uppifrån i ditt skrivande! Jättebra! Mvh. JJ.
2007-05-17

  Lena Renman
Hej
Oj jisses så bra den var/är! Vartenda ord kan jag känna in mej i och visst ord kan såra så, skada så och missförstås så till den milda grad. Vi hör vad vi är, ser vad vi är gör det vi är och så vidare...

Tack för att du delade med dej.
Lena
2007-05-16

    Maria Malm
Åh, vad man kan såra varandra med ord. Tragiskt innehåll, men mycket välskrivet.
2007-05-16

  ÅsaLena
Underbar text - rakt igenom, trots smärtsamt och tragiskt innehåll! Bokmärker!
2007-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Eline.P
Eline.P