Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Exhibition - ism la poética

 



Poeten visar upp sig
för läsaren,
redo för evaluering
bedömning,
smekande ord
eller hårda ord.

Behovet av kommunikation
uppskattning, gemenskap

I varje dikt diktaren
exponerar en del av sig själv

- Se mig naken,
se mig för vad jag verkligen är
se min själ

"Exhibitionism innebär även viljan
att överraska andra genom att blotta sig".

Din hud, dina ansiktsrykningar
dina andetag, ögons glimt
hjärtslag, allt finns på pappret
i varje bokstav du skriver

- Vem sa att bara den synliga - kroppen
få ej blottas för åskådaren?

- Diktens själ har en del av din själ
du gav dikten liv, du formade dina tankar
satte dem på pränt, varje bokstav
har en del av dig i sig . . .

Och du vill att det ska läsas
ses på första sidan
bokmärkas, få applåd
och då är du nöjd . . .

"För att diagnostiseras som exhibitionist
behöver personen inte ha utfört handlingen,
 det räcker med önskan om detta.

Det är diagnos 302.4 i DSM-IV-TR och F652 i ICD-10.
För att anses som en psykisk störning måste symptomen
 varat i sex månader eller mer, samt hämmat personen i dess liv."
internetkälla: wikipedia

Allt handlar om balans egentligen . . .

 




Övriga genrer av Night Soul Woman
Läst 265 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-29 19:39



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
\"För att anses som en psykisk störning måste symptomen
varat i sex månader eller mer, samt hämmat personen i dess liv.\"

Jag har varit aktiv i snart sex månader, he he ... prioriterat bort en del ... eh ... saker ...

Välskrivet med fint flyt o naturligtvis känner man igen sig.
2007-05-29

  Anders P VIP
Du bekräftar vad jag länge har anat.
2007-05-29

  Ronny Berk
en intressant, filosofisk och beteendevetenskaplig fundering... nog så sann ; när applåderna uteblir och redaktörens val lyssnar på sin frånvaro... då skiljs agnarna från vetet ; eller... var det möjligen \"Agdorna från vettet...\"
2007-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman