Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eller

 

 

 

Jag kommer inte ihåg hur min gamla

cykel såg ut

men jag kommer ihåg hur den kändes

styret det knottriga handtaget

och hur den hakat upp sig på

treans växel och hur tungt det

var i snömodd och hur fettet

i navet gjorde allting trögt

när det var kallare än minus tio

                      eller nej förresten

jag blandar ihop min cykel

med min gamla flickvän

som jag inte heller kommer ihåg

hur hon såg ut

men jag antar att hon hade

hår det brukar de ha

var säkert brunt

eller blont det brukar det va

och vi älskade varandra

som man brukar

                      eller nej jag blandar ihop igen

det var mitt marsvin

pep och bajsade överallt

små bruna riskorn

(eller var det min kompis nej)

små bruna riskorn

såg det ut som

                      eller nej fel igen

det var ju faktiskt min

senaste affärslunch på den där

vegetariska restaurangen råris

och grönsaker och nån sås

                      eller nej det var ju min senaste

utlösning kladdigt men mysigt

på nåt sätt

som det bara kan va på en toalett

när man koncentrerar sig

och tänker på nåt trevligt

på sin gamla cykel

eller

vad det nu var

 

 




Fri vers av Mattias Karlsson
Läst 518 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-18 03:45



Bookmark and Share


  MMo
ALltsa... WAAAH! Det ar sa overvaldigande
2007-07-06

  Marita Persson
Mycket underhållande, läser med ett stort leende. Bra gjort, snygga övergångar.
2007-07-03

  Nettan
Gillar verkligen den här. Något att läsa på estraden!
2007-06-18

  Gunwale VIP
Allt är lika underbart. Varför dela upp det i cyklar och marsvin!
2007-06-18

    wilja
(funderar mest på hur jag ska kunna käka råris med aptit igen, med sås...)
följer lätt och ledigt din tankekedja. välsmort, tydliga minnesbilder.
2007-06-18

  asplausibelt
Och jag tänkte att, fan, Lukas Duzco har verkligen startat en trend med de här jävla cyklarna, men så gjorde du det igen...
2007-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Karlsson

Mina favoriter
Rasputin
Magnum Opus II
pokal