Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tänker oförbestämt



Mindre, är tråkigt i sin
enkla form av renhet

och mindre, är mer
när det . . .

empiriskt medvetna
tillåter det formbara omedvetna
experimentera och
uttrycka sig fritt i idéernas värld,
berika sin egen nuvarande världsbild,
bli medveten.

Innan människan formar
sin ursprungliga teori

om det oformbara som styr
dess diverse konsekvenser


som i sin tur omvärderar utan att
förkasta vad som inte ger näring
i dennes egen själslig världsbild om
den gemensamma värld vi lever i
eller kunde leva i.

Frihet uppnås genom yttrande,
genom yttrandefriheten ökar
förståelsen om vad som fattas

och måste också hitta ett sätt
att uttrycka sig;
för att kunna åtgärdas
samt
balansera och omforma
den mänskliga naturen
och sitt förhållande till omvärlden.

Låtom oss se, känna, höra och försöka förstå
om hur vi kan leda framtiden till en ny Era.

- Utan att påstå oss vara bättre . . .

Det förflutna är bara minnesblider
som väcker känslor och tankar
ger oss en riktning till vad som fattas.

Nuet är tiden som visar vilka vi är
och framtiden finns i idéernas värld.

- Vilka idéer har jag om omvärlden?
Vad förutser mina idéer om mig?
Hur kommer mina idéer att forma min framtid?

 




Övriga genrer av Night Soul Woman
Läst 274 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-08-10 12:18



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
en stor applåd för denna text som för mig oerhört viktig är!
2007-08-10

  Jan Linderoth
Ja först och främst i den närmaste framtiden kommer dina ideer formas till en kraftig applåd, nämligen nu!
2007-08-10

  Bengt VIP
Jag tror det är skönare att inte veta, men att veta att det är visst att våra ideer kommer att påverka framtiden. iaf om vi uttalar dem
2007-08-10

  Ola Rydberg
ja intressant
jag fastnade ochså för en rad
( Utan att påstå oss vara bättre)
snyggt
2007-08-10

  devilsangel
Vilka intressanta tankar och funderingar, du är så klok *S*
2007-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman