Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Doktorns ordination

Du skall sy dej en kappa, gärna fotsid
välj tyget noggrant, men färgen skall vara blå
fodra den gärna o sy även dit muddar om du så vill.
Sen väljer du om du vill ha några få knappar eller blixtlås.
Jag valde hake o hyskor.
Sen kände jag att jag även behövde en kapuschong,
som dolde delar av mitt ansikte.
Tag god tid på dej, sa han
och när kappan är färdig skall du ha en krok
väl synlig
Så att du kan hänga upp kappan och ha den lättillgänglig

Hur kunde han veta?

Hjälp att få ro
hjälp att stänga ute dagens brus
hjälp att samla krafter




Övriga genrer av jardan
Läst 284 gånger
Publicerad 2007-08-14 15:20



Bookmark and Share


    Bögen
Vackert beskrivande om något, en förberedelsens process inför vad som komma skall. Osäker om det alls finns någon blå kappa, men i sammanhanget känns den lika värdefull som metafor...
2007-09-30
  > Nästa text
< Föregående

jardan
jardan