Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djupt älskade DU!

Så vacker...
unik i sitt slag
det kunde väl alla se
Så diken - kanaler grävdes
för att vatten och näring ge

Så sårbar...
av sol svedd och skadad
det är vad alla vet
Så vallar byggdes och stöttor
för skydd och säkerhet

Men i nattens mörker
när väktaren sover
I dunkel där ingen ser
förorenades källan
skyddande stenmur vältes ner

Och trädgårdsmästaren gråter
skövlat allt hans verk
sitter på nedfallen tall
den nakna, tömda jorden
så ödslig, sorgsen och kall

Så okuvlig...
han reser sig - sakta
greppar tag i sin såningskorg
Mättar trötta jorden
låter liv spira ur sorg

Så vacker...
unik - och ändå
Blir ännu vackrare nu
sådd, skövlad men helad
begråten men djupt älskade DU!











Bunden vers av ÅsaLena
Läst 1068 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-08-22 15:54



Bookmark and Share


  Christin Lederman VIP
En mycket vacker text som verkligen bollas mellan
dur och moll. Applåder
2009-07-16

    FinnRaggarn
Jag Applåderar.
2009-02-15

  aol
underbart gillas verkligen
2008-01-21

    eva m h
Åh så vacker! Bokmärker!
2007-10-25

  Bortklemad
Ljuvligt vackert.
2007-10-02

  Patrick K
Den här är jättefin! Applåd!
2007-08-23

  Maria Zena Viklund
Gillar det här mycket!
2007-08-23

  devilsangel
Du beskriver så vackert en kamp mellan hopp och förtvivlan och jag kan bara beundra ditt verk! Mycket bra!
2007-08-22
  > Nästa text
< Föregående

ÅsaLena
ÅsaLena