" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 




i skuggan av malva - vallmo - lupin

 

 utmed grusväg och stig

i skog och på slätt

skälver vårt ursprung

övergivet överblivet

uttjänta öden i sönderfall

arvet från fäder och mödrar

som levde i tid vi har glömt

 

med blänk som av längtan

i gröngamla fönstren

hukar de skamsna och grå

bland syrener och ogräs

som kvävande trevar

mot lutande fähus

och blanksliten trapp

 

förskjutna men stolta

vilar de väntar de

på norrman…en tysk

som ser värden

i döende arvtorp

de vi glömde kvar

och jord kräver åter 

 




Övriga genrer av Eline.P
Läst 764 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-08-30 08:28



Bookmark and Share


    Maria Malm
Vemodigt och vackert, ser de bortglömda torpen framför mig..
2007-09-02

  Gunilla Söderström Hallström
En mycket vacker och vemodig dikt
om den tid som varit.
2007-08-31

    Bodil Sandberg
ÅHH VILKEN JÄTTEFIN DIKT!!!!!Vilket flyt och vilken stämning!!!
2007-08-30

  Lena Renman
Hej Eline, så sorgligt så hemskt att vi inte ser vårt ursprungs värde, vår moder, vår jord, vårt nära till naturen som vi är en del av. Du skriver det här så fint med den där lilla extra kryddan med köp och sälj i undertonen. Köp och släj liv, tradition, kultur, natur jord och tid. Bara älskar denna text.
Lena som applåderar...
2007-08-30

  ÅsaLena
Känner riktigt lukten av gammalt virke och dammiga mattor...Tjusigt!
2007-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Eline.P
Eline.P