Inspirerades av Johan Tigerhjärtas novell

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inspirerades av Johan Tigerhjärtas novell




Marionett a’la blå

  

han drog i många snören

på viktiga människors vis

ville spara kronor och ören

till statskassan som bevis

på att han var en driftig man

 

han sprang som en liten blå

med blåslampa i sin hand

jagande alla de små

simulanter i Sveriges land

ty han var en nitisk man

 

som ryckt i ett snöre han for

tills stressen la honom ner

sjukdom kan även drabba en stor

men då fanns inte sjukkassan mer

nu är han en ångerköpt man

 

som band ris för sin egen rygg

och ryckte för snabbt i ett snöre

nu går han själv ganska otrygg

borde nog tänkt efter före

han sprang in i sin egen vägg

 

 

 




Övriga genrer av Eline.P
Läst 665 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-08-30 12:38



Bookmark and Share


    Din Mormor
Ja, det man ger ut kommer någon gång tillbaka... och tar man från andra så blir man själv utan...


Bra skrivet!!!
2007-11-22

    Maria Malm
Här var dikt med både rim och reson!
2007-09-02

  Död Mans Hand
sanning eller konsekvens?
snarare sanning och konsekvens!

de blå, är det bluespartiet det? ;D

catchy & snyggt formulerat.

vad ska man med utbrändhet till när det finns pilsner?
2007-08-31

  Lilla My* VIP
Skarpögd skriver du honom på näsan!
Den som gräver en grop för andra...osv...stämmer bra*
*applåd*
2007-08-31

  Lena Renman
Hej Ja :-) vad bra.. ja det borde han :-) gillas gillas!
lena
2007-08-31

  Jaramald VIP
Älskar att läsa samhällskritiska och genomtänkta saker. Kul dessutom!
2007-08-30

    ej medlem längre
Strålande skrivet om det som sker i samhället just nu. Har inte läst novellen men ska...*L*
Applåder i massor!
2007-08-30

    Bodil Sandberg
Applåder applåder min vän för denna rimeleganta dikt i blåslampors och blåsväders namn!!!!
2007-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Eline.P
Eline.P