Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pärlgömme


Sakta öppnas musslan

Pärlan visar sig

Sandkornets skavande

Har burit frukt








Fri vers av eva m h
Läst 1248 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2007-09-08 01:47



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Ja, det som kanske skavt på insidan länge, kan så småningom förvandlas till pärlor - till glädje för bäraren och omgivningen :-)
2013-03-31

    ej medlem längre
Bara överskriften
är en njutning

Vad fint
du bjuder läsaren
att berikas
2012-06-23

  aol
underbart skaldat
2010-11-30

  En strimma av guld
Så fint beskrivet och jag ser den fina pärlans glans framför mig.
2010-03-30

    FinnRaggarn
Lingonet såg dagens ljus.
2009-02-28

  Berit Robin Lagerholm VIP
Ännu en så vacker dikt.
Kan bara ödmjukt backa.
2009-02-03

  Blåbäret
Tänk vad ett sandkorn kan åstadkomma...vackert
2008-08-26

  Quasimodo
Fint fångat ett av livets mirakel här !!
2008-07-16

  Lilla Mari
Helt fantastisk.
2008-07-01

  Gunilla VIP
Så är det!
Svårare se
skavandets frukt
hos mänskan.
2008-05-07

  palle
Verkligen en liten pärla, denna fåordiga, men uttrycksfulla dikt! Mvh Palle
2008-03-25

    Lars Gullberg
jag tappar andetaget över ditt bildspråk...det är allt
2007-11-26

  elin tallmo
Hoppfullaord
2007-10-15

  lodjuret/seglare VIP
liksom jag själv en gång
för så länge sedan nu
upplever även pärlor
födslovåndor i tillblivelse
2007-09-23

  Lena Renman
Livet mirakler inom och utanför samt så sensuellt...
Lena
2007-09-19

  rebecca d
ja:-)) det är ju en hel predikan, hur pärlan kommer till...
2007-09-13

  Elisabeth VIP
härligt enkelt uttryckt och ett vackert symbolspråk du valt: \"mussla\", \"pärla\" \"sandkorn\" och \"frukt\". Det doftar hav och frihet på något vis.

/E
2007-09-11

  Anjeska
Pärlan skimrar!
Tycker om att den blivit synlig!
2007-09-10

  noname_realmind
Vilka sköna språkliga kontraster du fått fram i denna - ändå löper den röda tråden klockrent! Mycket bra :))
2007-09-09

  Maria Zena Viklund
vackert så!
2007-09-09

  Stjärnöga
Underbart vacker text
med sensuell underton! :)

Applåderas!
2007-09-08

  livsdans
Fin dikt om öppning för härligheten!
2007-09-08

  TiVa
Gillade titeln massor och innehållet lämnade en tanke i banorna; \'ja, precis så...\'

Jättebra!
2007-09-08

  stella
Magnifik i sin enkelhet!
2007-09-08

  Marreb
Åh, vad fin!
2007-09-08

    Maria Malm
Kan ta tid innan pärlan visar sig..
2007-09-08
  > Nästa text
< Föregående

eva m h