Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oförglömligt samtal

Jag sökte upp en gammal och klok man,
kunde någon ge mig svar var det han.

-Har du tid att svara på de frågor jag har?
-OM! Tid är det enda verkliga som är kvar.

-Varför är du ensam på äldre da´r?
-Misstaget jag en gång gjorde var:
att inte alls bry mig
när någon brydde sig.

-Har du någonsin ångrat vad du gjort?
-Nej men vad jag lät bli ångrar jag stort.

-Vad är din högsta önskan? Berätta.
-Enkel fråga. Det är just detta:
att göra om det val som blev fel
så jag hade levt mitt liv som hel.

-Har du flera frågor att ställa,
så gör inte det, snälla.
Du får mig att minnas något jag glömt,
en tid då mitt inre på känslor var tömt.
Nu kommer allt tillbaks igen,
minnet av en konstig, svår vän
jag hade för längesen,
någon jag älskar än.

-Då vill jag tacka för att du ville ge mig svar.
-Ingen orsak, tomma minnen är allt jag har.
Våga finna tvåsamhet, du unga mö.
Du vill inte som jag ensam dö.
Många är vi som kärleken flytt
men du måste våga på nytt.
På första försöket lär sig ingen att gå,
alla är ämnade att leva i par-två och två.
Du lilla tös, dina tårar bildar snart en sjö
så gå nu söta du, utan att ta adjö.

Visdoms orden han sa - jag lyssnade på dom,
för den mannen visste vad han talade om.




Fri vers av Brell
Läst 615 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-09-09 18:05



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Fint skrivet om visdomsord
sagda av en klok gammal man
som en gång varit ung och dum.

Kärleken vinns endast om
man vågar förlora den :)
2007-09-19

    Bodil Sandberg
Många kloka visdomsord att ta del av här...dikten flyter på så enormt snyggt...och här finns känsla och inlevelse i både den spörjandes och svarandes anda!!!!Tack ska du ha!!Applåder!!
2007-09-13

  Angeldust
Måste bara spara detta som bokmärke,fick ståpäls på armarna.
2007-09-11

  Flöde
Fy faaan, vad du är bra! Jag blir mållös!! Skitbra!!! Wohoooo!

Kramen!
2007-09-11

    Klöver knekt
Ett klokt samtal du rimmat. Hoppas du inte bara lyssnade utan också tog till dig av innebörden.
Hatten av igen för dig!
2007-09-11

    saaana
usch ja ... att göra fel val händer och ångern blir stor

man ska ta vara på det man har just nu
och försöka leva i nuet och uppskatta varandra

hemskt att det ska vara så svårt ibland

bra skrivet!
2007-09-11

  Ronny Berk
ord av visdoms vara... att lyssna är en livets värdefulla gåva...
2007-09-09

  -Ulla Tilemo- VIP
Vad bra att du lyssnade! När man blir äldre förstår man att det enda man ångrar är det man inte gjorde, eller sa. Att leva NU och göra det man tror är bäst i den stund som är, det är väl det bästa man kan göra när alternativen haglar över oss. Vi har så många val att göra jämt. Frihetens baksida?
2007-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Brell