Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon dansar i nordanvindens fotspår


Du haffade slumpen
bakom marknadens dofter
i en gränd bortom solljuset
där skuggor lekte på väggarna

Drunknade i en ödets kyss

Nu dansar du med klänningstyget
lekandes i vinden

sjalen din fladdrar likt änglavingar i flykt

ty du dansar
i nordanvindens fotspår
 
Du går på stigar
flätar grässtrån i dina flätor


Jag går längs stränderna
ser orden bli
sandkorn i vinden

Snälla nordanvind
ta en sväng runt mitt kvarter

ty du ska veta
jag saknar min vän

Hon kallar sig
Flickan från förr


 

 

 

 




Fri vers av isabel louise
Läst 322 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-09-15 12:25



Bookmark and Share


    amorfati
Ja gillar förresten de små formuleringskonststyckena som \"i en gränd bortom solljuset\". Mycket vackra.
2007-09-30

    amorfati
Ja, jag tycker faktiskt att du ska skippa slutet, inte för att jag tycker det är dåligt men för att ordens sandkorn i vinden är en mycket bildlig avslutning som i min mening är mycket starkare än det mogna vetet.
2007-09-30

  Jan Linderoth
Du ska varken dra ifrån eller lägga till! Dikten är superb som den är. Dessutom tycker jag att du ska dansa bredvid, flickan från förr!
2007-09-15

  wiicca
Fint skrivet :-)
2007-09-15
  > Nästa text
< Föregående

isabel louise
isabel louise