Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När rötterna sjönk



och nu
när ismarker tröttnat
på att aldrig smälta bort

vill jag bädda om din skönhet
bedyra dig min evighet
av kärlekens sanna aura

ömt vill jag lämna dig
åt sagornas trygga värld
i nattens goda sömn
utan spöken eller mörker

och då
när rötterna bara sjönk
allt längre under jorden

svek jag din varma goda själ
förråde blomknoppars tjusning
hindrade regndroppars fall

men nu
ska skiftningarna väcka upp
så trötta ögon öppnar sig

när ismark förvandlas till sommaräng
har naturen hittat hem
och vi blir ett med den









Fri vers av devilsangel
Läst 1071 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2008-05-02 00:22



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Vilken otroligt fin känsla i din dikt, dina ord dyker upp likt alla nytt som spricker upp nu och väcker samma känsla av behag.
2009-05-02

  isabel louise
åååhhhhhhhhhh så vackert!! helt underbart sagolikt!!!
2008-05-12

  Lasseman VIP
man har så lätt att ta till sig! förstå och identifiera sig i dina sköna texter min vän att man är där i tanken då du skriver, tack för att jag fick läsa.. kram och applåder
2008-05-07

    JJ VIP
Jag gillar som vanligt det du skriver, vacker sorgligt! Sista raderna är svåra dom kan både tolkas som hoppfulla och som skrämmande. Låt dom vara hoppfulla! Mvh. JJ.
2008-05-03

    Melona
vackra rader och sanna ord...
din text visar på livserfarenhet och målgång...

många många varma vackra omsorgsfulla rader
2008-05-02

  Lena Renman
Mycket vackert om ett möte som helar sår och skapar om det som var i en ny framtid
lena
2008-05-02

  aol
underbart om hur ismark blir sommaräng härlig poesi
2008-05-02

    © Birgitta Wäppling VIP
Vacker och jordnära dikt, som uppriktigt för fram sitt budskap över raderna.

Jag låter dikten få beskriva vad jag menar genom att citera:

\"och då
när rötterna bara sjönk
allt längre under jorden\"

och

\"när ismark förvandlas till sommaräng
har naturen hittat hem
och vi blir ett med den\"
2008-05-02

  Bodil Sandberg VIP
jag får gåshud..värmen omtanken innerligheten viljan här känns inte veta någon gräns..enormt starkt!!!!
2008-05-02

    Maria Malm
Ljuvligt behagfullt när \"naturen hittat hem och vi blir ett med en\"..
2008-05-02

    ej medlem längre
Ljuvliga rader vännen!
Levande och blomstrande:)
2008-05-02

  Carlita
det finns ett betryggande lugn i denna, jag gillar din sköna sagoberättarton

bädda om din skönhet

är särskilt fint uttryckt, en värmande tanke, fint fint
2008-05-02
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel