Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlorad kunskap

Tänk om jag kunde följa med dej på din vandring
tätt i dina spår tills jag visste dina vägar:
alla glömda namn du kan
på alla glömda stigar,
älgens väg och rika fiskevatten.

Tänk om jag kunde lägga handen på din hand
och känna pulsen
av det gamla hantverket,
som dina händer vet så mycket om
men sällan kan förklara.

Tänk om jag kunde suga i mej från din mun
det språk, som du har kvar, men som jag saknar:
kittla min gom med diftonger och luftstötar,
lapa i mej de mjuka konsonanterna från din tungspets.






Fri vers av Lena Nilsson
Läst 974 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-09-26 08:10



Bookmark and Share


  Madde69
Vacker beskrivning över hur mycket vi har att lära av varandra.
2007-10-25

  Björn Karlsson
Så jävla bra
jag ryser i hela kroppen


Tack!!
2007-10-18

  Tass
fortsätt kämpa för den kultur som berikar alla
2007-10-13

  Maria Zena Viklund
en mycket vacker o skön text, fint ja!
2007-09-27

  Ronny Berk
en språklig hyllning av en kultur vär att värna... en text som jag vill hylla för det utmärkta språket...ja...
2007-09-27

  Mats VIP
En ömsint skildring av generationernas gång och om det förflutna som försvinner med de gamla. Traditioner och hantverk, utrotningshotade betenden
2007-09-26

  Peter Matsa
Ja, tänk...

här fångar du en längtan, en sorg över kunskap som förgås.

tack för fina ord, älskar de sista raderna:

\"kittla min gom med diftonger och luftstötar,
lapa i mej de mjuka konsonanterna från din tungspets.\"

en fantastisk hyllning till glömda språk och dialekter!
2007-09-26

  glittertindra
ja, tänk om... det är mycket vi kan lära av varandra genom att visa och berätta.. då gäller det att ställa frågor och lyssna på svaret i rättan tid... tänkvärt...
2007-09-26

  Rosmarin
jättefint om kulturarv som försvinner

\"det gamla hantverket,
som dina händer vet så mycket om
men sällan kan förklara.\"

det här är så bra skrivet!

\"kittla min gom med diftonger och luftstötar,
lapa i mej de mjuka konsonanterna från din tungspets.\" och det här är läckert!

Det finns en man här i Roslagen där jag bor som samlar på ljud (!), och som under åren spelat in massor av ljud som idag inte finns längre. Till exempel från jordbruk och gammaldags industri. Vilken kulturgärning!
2007-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Nilsson