Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ärmslut, det är över


fönster




nattetid
alltid öppet

stjärnbeströdda gator
vindpinade, svala
igelkottstassar mjuka
och rund skugga


sömnen får vänta
medan hakan vilar mot
kall gråsten

pusten från glipan smyger
snabbt in under örsnibb

du sa:
-Imorgon,
packa några ögonblick,
vi ska resa med dem


vi ska resa dem hem

















Fri vers av Bubamara - Maria Zakrisson
Läst 1426 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2007-09-24 17:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
himla bra
2013-11-17

    FinnRaggarn
Fundersamt Fin.
2009-03-17

  Göran P Rödholm
En av dina allra bästa. Fingertoppskänsliga ord och natten som alltid har öppet. Slutet är fantastiskt.
2008-10-27

  Bjarne Nordbö
så oändligt vackert du framför denna.
2007-12-04

  Anna Frölander
stiligt, riktigt skönt flyt och du får dikten att växa fram över skärmen och på slutet är den riktigt stor... känns drömlik, svävande och snygg i sin komposition.
2007-09-26

  Christer Eriksson
andra halvan höjer upp dikten till den sammanlagda nivå där dikter ska vara. sån bonuspoäng till ingressen också. bra..
2007-09-25

  baklänges
underbart fint, verkligen. sån precision i språket, i känslan. och de sista fem raderna, ja, fantastiska.
2007-09-25

  Sanchez VIP
väldigt vvackert :)

\"du sa:
-Imorgon,
packa några ögonblick,
vi ska resa med dem


vi ska resa dem hem\"

när jag läste detta slog det gnistor i mitt huvud
2007-09-25

  Antropofagen
armerligt och embärmerligt. En vinjett att se stjärnor i.
2007-09-25

  aPorcupine
Oh vad jag gillar den här dikten. Speciellt de sista fem raderna. *bokmärker*
2007-09-24

  Nina V A
ärmslut vill jag lova. Du är makalös i ditt språk som lockar och öppnar upp, inte någonsin lämnar oberörd. Tassar nattetid smyger in i glipan
2007-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Bubamara - Maria Zakrisson
Bubamara - Maria Zakrisson