Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
harmlös fråga


gul plissé

 

solen faller in under ytan
veckar sej där
söker skydd inför regn, snö

väntar
innanför grov galon

dagar viks undan
sagorna dvalar i jordvärmen
metervis under skarorna
och skatorna pickar håglöst
de burrar



utmed den tiden, en undran;
vill du värma, stryka

det ljusgula släta ut över blekheten




Fri vers av Bubamara - Maria Zakrisson
Läst 450 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-10-16 18:02



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
det här är väna goa rader -
originellt också -
2007-10-16

  Leif Furstedt
Som vanligt lite klurig i ord, men en skön läsning för sinnet.
Vackert.
2007-10-16

  baklänges
underbar. ja det här är verkligen poesi. det helt egna sättet att liksom mangla fram bilder, långsamt, som är väldigt tydliga och samtidigt helt öppna. och de två sista styckena som är perfektion och värme och väldigt bra.
2007-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Bubamara - Maria Zakrisson
Bubamara - Maria Zakrisson