Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

iväg

 

 

iordningställan
var fot på sin plats
räta till tankarna, le
ett trappsteg i taget
ut

hals sträcks upp
vindfarande förbi öron
sus, ljus

har jag inte gått här förut
stengata mot färdmedel
hjul och räls
sitter gungande
som musik genom ben
och vill sjunga 

husknutar passerar
skorstenar bolmar
trygg, trygg
Kom, för mej hem!

dina linjer passerar mej
omkring, snarar in
och jag är på väg

jag har gett mej iväg

 




Fri vers av Bubamara - Maria Zakrisson
Läst 397 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-20 14:17



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en vandring på nyfikenhetens stengator; ;gatumiljöers beskrivande förs till poesins ordbrukande...ja...
2007-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Bubamara - Maria Zakrisson
Bubamara - Maria Zakrisson