Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saxofonen och drömmarnas man

 

I nattens gryning
står han utan löften
om en morgondag

med saxofonen
som livsstil

fyller han natten
med en blues
tagen ur
paradiset

himlen gråter tårar
och hatten dryper
av dess glädje

på en annan gata
dansar mannen
kallad vaxdocka
barfota

under ett rött paraply

och mångubben
han skrockar
full och glad
från sin
balkong

Romeo och Julia
springer under en tidning
och sliter sig loss
från ödets poesi

i en kyss

jag hoppar jämfota i pussarna
på asfaltens kind
och stämmer in
med mitt munspel
i nattens sång




Fri vers av isabel louise
Läst 410 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-28 19:51



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Själv upplever jag alltid att just i gryningen finns ett löfte inbakat.
Ett hopp...
Liksom i våren...

Och jag älskar saxofon!
2007-11-22

  Madjori
Saxofon, blues, munspel, drömmar och det gamla härliga Götet...vad kan man mer begära...

Helt underbar text!
Tack!
2007-11-12

    höstblomma
..så fin inlevelse till musik du bjuder på igen :-)
2007-10-29

  Ronny Berk
in stämmer i den nattliga sångarens paradisa saxofona vibraton; den poesiva närvarons kyssar och pussar som stänker...ja...
2007-10-28

  Maria Zena Viklund
och jag bara dansar med till din ymiga sång, min gudinna vilka rader du skapar, ljuvlig poesi, applåderar o bokmärker!
2007-10-28

    Iza
Så härligt,
det bara måste regna en sån da!
2007-10-28
  > Nästa text
< Föregående

isabel louise
isabel louise