Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hmm.. kortnovell. hjälp med förbättringar mottages med tacksamhet.


Vägen tog slut innan resan börjat och hatet följde er ner i djupet


Ekot av knallande skott ebbar ut i ett utdraget skrik, ändhållplatsen flera mil bort ligger orörd. Vägen tog slut innan resan börjat och nu skriver du kärleksbrev utan adress.

Blickarna sa så där kvävande mycket, skräckslagna och fyllda av kärlek blundade de när bilen bröt tystnaden och vattnets rofyllda yta. Du brukade alltid prata om örnarna när hon kröp ihop under dina trygga vingar. En stund som den här skulle du nog försöka beskriva ljuset.  Flickan med de ljusa lockarna blickade blint upp mot stjärnorna som vaggades på vattenytan och kvävde det sista andetaget. Där i ett mörkt 30-tal där gråzonen mörklagts av hat och där vitt var vitt och svart var svart. Skönhet var inget man pratade om, det fanns bara på film.

Du är ensam nu. De fick väl som de ville antar jag, om de visste vad som dolde sig under ytan. Livet har antagit en gråton utan skratt och i ditt hjärta har flickan hämtat andan. Du är så trött.




Prosa (Novell) av isabel louise
Läst 454 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-11-17 13:23



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Mäktigt!
Jag känner en man som satt i en bil och som hade för avsikt att köra ned den i vattnet i syfte att ta livet av sig.
Men Jesus hindrade honom.
I dag är han en Jesu tjänare.
2007-11-21

    ingvar VIP
Inga förbättringar behövs! En mycket fin text.
Ingvar
2007-11-18

  Maria Zena Viklund
mycket vackert skildrat!
2007-11-17
  > Nästa text
< Föregående

isabel louise
isabel louise