Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nemesis

 

kupad under himlens pansar
flätade hon sina händer
runt den viskande bladvassen
andades dimma ut över vattnet
och skar spjutspetsar
av månens första ljus




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 756 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2007-11-21 22:37



Bookmark and Share


  Andreas Kassel
bilderna tar vid där gränserna upphör, vackert
2007-12-03

  ia VIP
bara tiger still och njuter av dina ord
2007-11-26

  lodjuret/seglare VIP
pilar av ljus, spännandes regnbågen
snart går skottårets första sånger mot himlen
sjungna ur stolta bröst
vars vårtgårdar står ut med poesins höjder

Kassandras tårar flyter ut över kudden
säg vart livet går då det tar vägen
var är livsgåtan, var är udden
försvann den blott som i en sägen?
2007-11-25

  AndersN
Vacker, kort och koncis
Det får en att undra vilken vedergällning hon utmätt och vem som egentligen är offret, var är fortsättningen på historien?

Satt det en själ i fruktan under ett mörkt berg, i bävan för vad månde3 omma och var hennes intention att förgöra eller frälsa.
2007-11-23

  stella
Kraftfull gudinna!
2007-11-23

  Maria Zena Viklund
wow, applåder, bokmärkning, applåder i massor, sa jag applåder*ler*
2007-11-22

  Anna H
Mitt i prick! Den här gillar jag skarpt. Den känns nyskapande och vacker. Snyggt!
2007-11-22

  madinsane
yes. kalas. dunder. magnifico, bravissimo.
2007-11-22

    Bodil Sandberg
Åååå så underbart poetat Daniel!!!!
2007-11-22

  isabel louise
underbart vackert dikt...undrar bara lite över titeln..??
2007-11-21

  himlens hemlighet VIP
meeeh asså va e re för titel undrar jag???
borde den inte heta jennys ark eller nåt?

den är fin bejb :)
2007-11-21

  Erik L
Jag stannar upp inför en sån här dikt och blir uppfylld av en märklig känsla, som jag inte kan sätta ord på. Bra måste det vara, för det är det..!
2007-11-21

  Nina V A
vedergällningens utsträckta vagga, ett förebådande som hovrar mot ytan. Styrka och spända strängar
2007-11-21

    sleepwalking
Oj..
Jag visste inte att man kunde
formulera sig såhär bra
2007-11-21

  Jan Linderoth
En ovanligt vacker och väldiktad rysare!
2007-11-21

  Tina-sol
Den här tar andan ur läsaren, tro mig!
2007-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP