Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(också från förr)


som om varje rörelse är en fråga

 

den där gropen du befinner dej i
rullar ner
ovaggad och barnslig
från gryning till sömns

frågor
om hur man välter murar
runtom kroppsformen i marken
ingen annan ser

om hur man vilar
i enstaka ställning
från ett underlägset perspektiv

du har en karaktäristiskt böjd nacke
men ögonen uppspända
i nervösa snören från överlägsenhet

frågor
om hur en sval järnhand omkring
ändå smältande bränner inifrån
frustrerande tystrop
förgör

om hur du kom dit
där ingen annan är
de verkar så samlade med vad de gör
bara en liten bit ifrån

dina rörelser famlar
och du rullar runt runt, ner

 

 




Fri vers av Bubamara - Maria Zakrisson
Läst 416 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-11-29 20:44



Bookmark and Share


  Mr. Andersson
Frågor är det, det man känner sedan länge.
Långsamt fört tystnaden till din tid.
Leva väl för väl, till valet.

Vi hoppas ses broder, förfrågan skall segra till det som är sanning!

Until we meet again.

Your friend in truth

// Martin ( underbar dikt, du har ett mästerverk på halsen, jag bockar..)
2007-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Bubamara - Maria Zakrisson
Bubamara - Maria Zakrisson